Политика за поверителност

Когато Doctors 4 Вие обработвате вашите лични данни, е необходимо да спазвате Закона за защита на данните от 2018 г. („DPA“) и GDPR на Обединеното кралство (DPA и GDPR на Обединеното кралство се наричат ​​заедно „Законодателството за защита на данните“). Вашите лични данни включват цялата информация, която съхраняваме, която ви идентифицира или е за вас, например вашето име, имейл адрес, пощенски адрес, дата на раждане, данни за местоположение и в някои случаи мнения, за които документираме Вие; както и специални категории данни, включително, но не само, медицински и здравни досиета, {Care_plan_name} и информация за вашите религиозни убеждения, етнически произход и раса, сексуална ориентация и политически възгледи.

Всичко, което правим с вашите лични данни, се счита за обработка – включително събиране, съхранение, изменение, прехвърляне и изтриване. Следователно от нас се изисква да спазваме законодателството за защита на данните, за да сме сигурни, че вашата информация е правилно защитена и използвана по подходящ начин. Тази политика за поверителност предоставя информация за личните данни, които обработваме, защо ги обработваме и как ги обработваме.

Нашите отговорности Doctors 4 Вие сте администраторът на личните данни, които предоставяте. Назначихме Абдулкадир Али като ръководител по защита на данните и те ще носят ежедневна отговорност да гарантират, че спазваме законодателството за защита на данните и за справяне с всички искания, които получаваме от лица, упражняващи правата си съгласно законодателството за защита на данните. Какви лични данни обработваме за вас? Ние обработваме вашите лични данни, за да ви предоставим услугите, които сте заявили, да изпълним договора, който сме сключили с вас и/или да получим услуги или стоки от вас.

Можем също така да обработваме личните ви данни, за да отговорим на всякакви запитвания или коментари, които ни изпращате, и за ежедневна връзка с вас. Може да се нуждаем от лични данни от вас, за да можем да ви предоставяме услуги, да изпълним законовите си задължения, да сключим договор с вас и/или да ви предоставим цялата необходима информация. Ако не получим личните данни от вас, като имена, дата на раждане или адрес, може да не сме в състояние да изпълним задълженията си към вас. Повече информация за личните данни, които обработваме, е посочена по-долу: Пациенти Лични данни, които можем да обработваме за вас (в зависимост от обхвата на информацията, която сте ни предоставили, включват: Данни за самоличност, като вашето собствено име, бащини, фамилия, семейно положение, титла, дата на раждане и пол Данни за контакт като вашия адрес, имейл адрес и телефонни номера Финансови данни, включително данните за вашата банкова сметка и платежна карта Специални категории данни, включително информация за вашия медицински произход и информация за здравето и разнообразието/равенството, като вашата раса и етническа принадлежност] Ние обработваме по-голямата част от вашата информация въз основа на вашето съгласие, изпълнение на договор, който сме сключили с вас, защита на жизненоважните интереси на субект на данни или, в случай на специални категории данни, обработка за предоставяне на здравни или социални грижи или лечение или управление на здравни или социални системи или услуги.

Доставчици

Личните данни, които можем да обработваме за вас, включват: Данни за самоличност, като вашето собствено име, бащини, фамилия, семейно положение, титла, дата на раждане и пол Данни за контакт, като адрес за фактуриране и адрес за доставка (независимо дали е жилищен или фирмен адрес), имейл адрес и телефонни номера Финансови данни, включително данните за вашата банкова сметка и платежна карта (освен доколкото финансовата информация е по-скоро фирмена, отколкото лична информация); и Данни за транзакциите, включително подробности за извършените към вас плащания (където сте физическо лице)] Ние обработваме по-голямата част от вашата информация въз основа на нашите законни интереси (включително бизнес отношения с вас или компанията, за която работите) и изпълнението на нашия договор с вас (когато сте физическо лице). Всяка информация, която обработваме за компанията, за която работите, а не за вас като физическо лице, не се покрива от тази политика за поверителност. Кандидатите Личните данни, които е вероятно да обработим за вас, включват: Данни за самоличност, като вашето собствено име, бащини, фамилия, семейно положение, титла, дата на раждане и пол Данни за контакт, като вашия пощенски адрес, имейл адрес и телефонни номера  Основни данни като вашето образование, професионален опит и трудов опит Лична информация като вашите умения и качества Всяка друга информация, която включвате във всяко CV, кандидатура или мотивационно писмо, което ни изпращате. Ако тази информация включва специални категории данни, ние ще обработим тази информация въз основа на съгласие, тъй като сте избрали да ни я предоставите.] Ние обработваме по-голямата част от вашата информация въз основа на нашите законни интереси, за да определим дали имаме или не подходящо свободно място за вас. Ако получим съгласие от вас за обработка на личните ви данни, можете да оттеглите съгласието си по всяко време. Това няма да повлияе на законността на обработката, която извършихме, преди да оттеглите съгласието си.

Кой ще получи вашите лични данни? Ние прехвърляме вашите лични данни само до степента, в която се нуждаем, и с вашето съгласие. Получателите на вашите лични данни (потенциални получатели) включват: NHS Trusts Специализирани тръстове Независими изпълнители като зъболекари, оптици, фармацевти Други доставчици от частния сектор Доброволни секторни доставчици Бърза помощ Социални услуги Местни власти Образователни услуги Пожарни и спасителни служби полиция Други „процесори на данни“ Ние не прехвърляме вашите лични данни извън ЕИП.

Колко дълго ще съхраняваме вашите лични данни?

Ние ще запазим вашите лични данни в съответствие с нашата политика за запазване на данни, но вашата информация ще бъде защитена по всяко време. След края на съответния период на съхранение вашите файлове и личните данни, обхванати от периода на съхранение, ще бъдат изтрити или унищожени за постоянно. Какви са Вашите права? Вие се възползвате от редица права по отношение на личните данни, които съхраняваме за вас. По-долу сме обобщили правата, които може да са ви достъпни, в зависимост от основанията, на които обработваме вашите данни. Повече информация можете да намерите на уебсайта на Службата на комисаря по информацията (https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/). Тези права важат за периода, в който обработваме вашите данни.

1. Достъп до вашите данни Имате право да поискате от нас да потвърдим, че обработваме Вашите лични данни, както и да имате право да поискате достъп до/копия на Вашите лични данни. Можете също да поискате от нас да предоставим набор от информация, въпреки че по-голямата част от тази информация съответства на информацията, изложена в тази политика за поверителност. Ние ще предоставим информацията безплатно, освен ако искането ви е явно неоснователно или прекомерно или повтарящо се, в който случай имаме право да начислим разумна такса. Може също така да ви таксуваме, ако поискате повече от едно копие на една и съща информация. Ние ще предоставим информацията, която поискате, възможно най-скоро и във всеки случай в рамките на един месец след получаване на вашата заявка. Ако имаме нужда от повече информация, за да изпълним вашето искане, ще ви уведомим.

2. Коригиране на Вашите данни Ако смятате, че личните данни, които съхраняваме за вас, са неточни или непълни, можете да поискате от нас да коригираме тази информация. Ние ще изпълним вашето искане в рамките на един месец от получаването му, освен ако не смятаме, че е подходящо, в който случай ще ви уведомим защо. Също така ще ви уведомим, ако имаме нужда от повече време, за да изпълним вашето искане.

3. Право да бъдеш забравен При някои обстоятелства имате право да поискате от нас да изтрием личните данни, които съхраняваме за вас. Това право е достъпно за вас: Когато вече не се нуждаем от вашите лични данни за целта, за която сме ги събрали Когато сме събрали вашите лични данни въз основа на съгласие и вие оттегляте това съгласие Когато възразите срещу обработването и ние нямаме по-важни законни интереси да продължим да обработваме данните Когато сме обработили неправомерно вашите лични данни (т.е. не сме спазили GDPR на Обединеното кралство); и Когато личните данни трябва да бъдат изтрити за спазване на законово задължение Има определени сценарии, при които имаме право да откажем да изпълним искане. Ако някое от тях е приложимо, ще ви уведомим.

4. Право на ограничаване на обработката При някои обстоятелства имате право да поискате от нас да спрем обработването на вашите лични данни. Това означава, че ще спрем активното обработване на вашите лични данни, но не е необходимо да ги изтриваме. Това право е достъпно за вас: Ако смятате, че личните данни, които съхраняваме, не са точни – ние ще спрем да ги обработваме, докато не можем да проверим тяхната точност Ако сте възразили срещу обработването на данните – ние ще спрем да ги обработваме, докато не определим дали нашите законни интереси имат предимство пред вашето възражение Ако обработката е незаконна; или Ако вече не се нуждаем от данните, но бихте искали да ги запазим, защото имате нужда от тях за установяване, упражняване или защита на правен иск

5. Преносимост на данни Имате право да поискате от нас да предоставим вашите лични данни в структуриран, често използван и машинно четим формат, така че да можете да предадете личните данни на друг администратор на данни. Това право се отнася само за лични данни, които ни предоставяте: Когато обработването се основава на вашето съгласие или за изпълнение на договор (т.е. правото не се прилага, ако обработваме личните ви данни на основание законни интереси); и Където извършваме обработката с автоматизирани средства Ние ще отговорим на вашата заявка възможно най-скоро и във всеки случай в рамките на един месец от датата на получаване. Ако имаме нужда от повече време, ще ви уведомим.

6. Право на възражение Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни: Ако обработването се основава на законни интереси или изпълнение на задача от обществен интерес или упражняване на официални правомощия За целите на директния маркетинг (включително профилиране); и/или За целите на научни или исторически изследвания и статистика За да възразите, трябва да имате основания за това въз основа на вашата конкретна ситуация. Ще спрем да обработваме вашите данни, освен ако не можем да докажем, че има убедителни, легитимни основания, които имат предимство пред вашите интереси, права и свободи или обработването е за установяване, упражняване или защита на правни искове.

Автоматизирано вземане на решения

Автоматизираното вземане на решения означава вземане на решение единствено с автоматизирани средства без никакво човешко участие. Това би включвало например онлайн проверка за кредитна справка, която взема решение въз основа на въведената от вас информация без никакво човешко участие. Той също така би включвал използването на автоматизирана система за синхронизиране, която автоматично издава предупреждение, ако човек закъснее определен брой пъти (без никаква информация от HR, например). Ние не извършваме никакво автоматизирано вземане на решения, използвайки вашите лични данни. [Ако Доктори 4 извършвате автоматизирано вземане на решения, изтрийте това изречение и попълнете раздела по-долу]. Ние извършваме следните видове автоматизирано вземане на решения, използвайки вашите лични данни: [Ако Doctors 4 не извършвате автоматизирано вземане на решения, изтрийте това изречение и включете изречението по-горе. Ако все пак извършва автоматизирано вземане на решения, предоставете допълнителна информация тук]. Вашето право да се оплаквате относно нашата обработка Ако смятате, че сме обработили вашите лични данни незаконно или че не сме спазили GDPR на Обединеното кралство, можете да съобщите за притесненията си на надзорния орган във вашата юрисдикция. Надзорният орган в Обединеното кралство е Службата на комисаря по информацията („ICO“). Можете да се обадите на ICO на 0303 123 1113 или да се свържете по друг начин, както е посочено на уебсайта на ICO: https://ico.org.uk/concerns/. Някакви въпроси? Ако имате въпроси или искате повече информация относно начините, по които обработваме вашите данни, моля свържете се с нас или с лекари 4 Вие 445 LORDSHIP LANE, ЛОНДОН, N22 5DJ, Телефон: 020 3240 1028 info@doctors4you.co

Logo_Doctors4youLondon1

Всеки наш пациент получава внимание, грижи и помощ за своя здравословен проблем. Нашият екип предлага високо качество на медицинските услуги, гарантирано от доказан професионализъм и съвременната апаратура.

Харесайте ни в Facebook!

Care Quality Comission

Doctors 4 You

© 2022 All rights reserved. DOCTORS 4 YOU.